Logo Straatschuld

1 – Harde consequenties

Harde consequenties

Harde consequenties

Voor een 21-jarige MBO-studente Juridisch – Administratief Dienstverlener niveau 4, is haar stage abrupt geĆ«indigd in een nachtmerrie. “Ik begon 4 maanden geleden met mijn stage bij BGO”, zo vertelde ze. “Dit is een klein administratiekantoor.”

“Na ongeveer 6 weken inwerken kreeg ik een eigen deel van de klanten onder mijn beheer. Op een gegeven moment kwam er een nieuwe klant bij; Youri Chemicals. De cijfers waren al gecheckt door mijn baas. Ik moest ze alleen nog doorvoeren en hier een jaarrekening van maken. Ik merkte toen op dat er een paar opmerkelijk hoge uitgaven waren en heb dit teruggekaatst naar mijn baas. Hij vond echter dat ik dit gewoon moest invullen en niet moest zeuren. Dit heb ik dus ook gedaan.”

Een maand later stond er een groot artikel in de krant. Het chemicaliƫnbedrijf Youri Chemicals heeft meegewerkt aan de productie van harddrugs. De studente wordt berecht wegens medeplichtigheid aan witwassing van handel in verboden middelen. Naast dat ze een taakstraf krijgt, wordt ook haar school ingelicht en moet ze haar stage bij een nieuw bedrijf overdoen.

Ga terug